woensdag 22 augustus 2012

Wennen aan Charleston

Hey y'all! Zoals beloofd een beschrijving van m'n eerste dagen in Charleston:

Zaterdagavond landden Lisa en ik in Charleston. We werden opgepikt door Sarah van de Internationals Office. Zij regelde dat we de volgende dag onze zoek geraakte koffers terug zouden krijgen. Ook reed ze ons naar de campus, waarbij ze ons ondertussen een beetje rondleidde, en ze zorgde ervoor dat we gelijk een sleutel voor onze kamers kregen.
Toen we het vliegveld uitliepen was het alsof we tegen een muur van hitte aanliepen: het was verstikkend benauwd. Dat is het hier tot half oktober bijna elke dag, dus daar moesten we volgens Sarah maar aan wennen. Dat is inmiddels goed gelukt, mede doordat alle gebouwen meer dan voldoende ge-airconditioned zijn.
Sarah bracht ons naar onze appartementen aan George Street, redelijk luxe appartementen die je deelt met twee of drie anderen. Mijn huisgenoten zijn heel aardig en behulpzaam, ze namen bijvoorbeeld de moeite om mee te lopen naar Public Safety, waar ik een leensleutel op moest halen. Ik had de deur namelijk in het slot gegooid, met de sleutel nog binnen. Ennnnnnn dat gebeurde diezelfde avond nog een keer. Ieder begin is moeilijk zullen we maar zeggen.


De volgende dag gingen Lisa en ik naar Walmart, met een vriend van Lisa MET auto. Bij de Walmart kun je zo'n beetje alles kopen, in gigantische hoeveelheden. Het is bovendien een stuk goedkoper dan de supermarkten die downtown zitten. Verder heb ik zondag vooral veel uitgepakt en kennis gemaakt met m'n huisgenoten. Het was een rare dag: aan de ene kant was al het nieuwe fantastisch, aan de andere kant besefte ik me ook goed dat ik pas in december weer thuis zal zijn.
's Avonds was er Georgestock: een introductiefeestje met onbeperkt, gratis, ongezond, Amerikaanse snacks. En dat was het eigenlijk wel. De sportteams werden ook nog gepresenteerd, en er was muziek, maar eigenlijk ging het alleen om het FREE food. Rare feestjes geven die Amerikanen.Maandag was het introductiedag voor internationale studenten. We werden rondgeleid over de kleine, maar erg mooie campus. De campus bestaat uit een aantal erg oude gebouwen die goed worden onderhouden, en een aantal nieuwere gebouwen die in ongeveer dezelfde stijl zijn gebouwd. De stad en de omgeving (palmbomen!!!) zijn prachtig en dat geeft toch wel een goed gevoel.
Na de rondleiding kregen we erg veel informatie voor de kiezen. Ook kregen we een gratis lunch in een restaurant op de campus. Ik had vooral hamburgers en taco's verwacht, maar dat viel best mee. In de meeste eetgelegenheden op de campus valt er meer dan genoeg te kiezen, ook veel gezonds .
Aan het eind van de introductiedag was er nog een ice cream social, laten we zeggen een borrel met ijs in plaats van drank. Veel gratis eten dus de eerste dagen; lekker Amerikaans.
Maandagavond heb ik een goedkoop mobieltje gekocht met Amerikaans nummer, zodat ik hier tegen normaal tarief kan sms'en. Aan whatsappen doen Amerikanen namelijk niet. Overigens heb ik voor jullie gewoon m'n Nederlandse nummer nog. Blijf dus vooral whatsappen; er is hier bijna overal WiFi.


Dinsdag stonden de eerste colleges al op het programma. Ik had er één: Political Campaign Communication, over campagnes van Amerikaanse presidentsverkiezingen. Leuke leraar, interessante stof, maar het werd al gelijk duidelijk dat het veel werk zou zijn.

Woensdag (voor mij nog net 'vandaag') had ik de eerste colleges van m'n andere drie vakken. American Foreign Policy Proces gaat over visies op het Amerikaanse buitenlandbeleid, en is erg interessant maar waarschijnlijk het vak met het meeste werk. Verder heb ik de vakken The Congress en Third Parties in American Politics. Bijna alle vakken heb ik met andere Groningse American Studies uitwisselingsstudenten, doordat we ons alle vier vooral op politiek richten.
Vandaag ben ik ook nog voor het eerste naar de mooie Universiteitsbibliotheek geweest, en ik heb voor het eerste Frozen Yoghurt gegeten. Wat je al niet meemaakt ;)

Inmiddels raak ik steeds meer gewend aan Charleston. Aan de Amerikanen, waar ik in een later bericht natuurlijk nog wel op terug kom, moet ik wel nog steeds wennen. Maar de stad en de campus zijn zo mooi, die zullen zeker niet voor heimwee gaan zorgen.


3 opmerkingen:

 1. Heel veel succes met studeren! En ook veel plezier met de bekende 'college parties'! Groetjes Stijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Probeer om het bij de Pivo's ook leuk te houden, zonder mij! :P Groetjes

   Verwijderen
 2. Frozen yoghurt hebben ze ook in groningen hoor! Maar fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt en het nog enigszins overleeft :) Veel plezieri nog!

  BeantwoordenVerwijderen